Čtvrtá prohra v řadě a opět promrhané vedení znamená pád na samé dno tabulky!

SK Kraslice-fotbal : TJ Lomnice „B“ – 4:5 (2:2)         23.9.2018

Začátek zápasu se nám gólově opět povedl, když již v 5 minutě napřáhl za vápnem T.Dočkal a krásnou ranou nedal brankáři šanci – 1:0. Vedení přineslo našim hráčům klid a byli jsme o něco lepším týmem. T.Dočkal opět po pěkné střele trefil břevno a další slibné šance jsme nedotáhli. Hosté hrozili především ze střel ze střední vzdálenosti, které na mokrém trávníku byly velmi nebezpečné, avšak Svoboda se nenechal překvapit. Ve 33 minutě šel po přihrávce Berdycha na brankáře sám T. Dočkal, trefil pouze tyčku, ale dostal se k odraženému balonu a z velkého úhlu krásně přeloboval brankáře – 2:0. Bohužel, jak je již naší smutnou tradicí, vedení o dvě branky nám dlouho nevydrželo. Ve 37 minutě ve snaze odkopnout balon, trefil v našem pokutovém území R.Dočkal nohu protihráče a byla nařízená penalta. Tu Veselý Pavel s přehledem proměnil a snížil. Za minutu bylo vyrovnáno, když jsme nezachytili náběh z levé strany, centr propadl až k Martinu Veselému, který zblízka prostřelil Svobodu. Do poločasové přestávky jsme mohli dokonce prohrávat. Svoboda ve vápně fauloval Maxu, ale Veselý Pavel svou druhou penaltu neproměnil. Přestřelil.

Druhý poločas byl vyrovnaný herně, bohužel nikoli gólově. V 58 minutě utekli hosté po straně a přízemní centr na přední tyč dopravil do sítě opět Veselý Martin. O 3 minuty později bylo vyrovnáno. Procházka L. vysunul Šrámka, který zatáhl balon do vápna, kde zpětnou nahrávkou našel T.Dočkala, který dovršil svůj hattrick. Následně jsme měli výbornou šanci, kdy výkop Svobody prodloužil hlavou T.Procházka na Lomoze, který šel sám na brankáře. Bohužel trefil přímo střed branky. Chvíli na to byla dosti podobná šance, ale tentokrát Lomoz na přihrávku nedosáhl a vzápětí přišel trest. Tentokráte hosté utekli z pravé strany a přízemní centr na zadní tyč uklidil do sítě opět Veselý Martin. V závěrečných minutách jsme se snažili o nápor, avšak v 87 minutě odskočil balon R.Dočkalovi a Ohibský běžel sám na Svobodu, kterého trochu se štěstím prostřelil. Hned vzápětí si narazil balon Studeník s Procházkou, balon doputoval až k T.Dočkalovi, který snížil na 4:5, avšak to bylo vše.

Bohužel našemu týmu se teď nedaří a po šesti kolech máme na kontě pouhé 3 body, což znamená, že se krčíme na úplném chvostu tabulky. V sobotu 29.9. zajíždíme do Hranic, které mají o pouhý bod více a věřím, že tam už to prolomíme a získáme důležité 3 body.  

Sestava: Svoboda – Rozsíval, Studeník, R.Dočkal, Procházka L. – Šrámek (80´Seidl), Procházka T., Berdych (77´Hudák), Sedláček – Dočkal T.(c), Lomoz

O víkendu hráli též starší žáci, kteří vyhráli nad starou vodou 4:2. Branky dávali Křeček, Vlček, Plánka a Šulák.

Vyhrála i mladší přípravka, která porazila Lomnici vysoko 16:7. Branky: Tučák 4, Adelt 4, Kesner 4, Vostrý 2, Prýmek, Krajník

„tp“