Co je v klubu nového ??!!

   Za poslední rok se toho v klubu SK Kraslice - fotbal událo opravdu mnoho - především co se dospělého fotbalu týče. Pokusím se na pár řádcích o stručné shrnutí.

Poté co A-tým relativně obstojně zvládl podzimní část sezony 2012/2013 došlo v zimě k zásadním změnám. Vlivem dlouhodobých nemocí (př.Balada, Procházka) a jiných důvodů chodilo na tréninky minimum hráčů a tak se rozhodlo o zrušení A-týmu a odhlášení soutěže. Zůstal tak pouze B-tým hrající okresní přebor, který sezonu zakončil v klidném středu tabulky. Prakticky okamžitě po rozpadu A-týmu a nebo pak v létě 2013 odešli někteří hráči bývalého A-mužstva na hostování do klubů hrající vyšší soutěže než kraslický B-tým (Müller - Habartov, Rozsíval - Kr.Poříčí, Kurtin - D.Rychnov a následně Nejdek, Doboš - Habartov, Procházka - D.Rychnov). Navíc vlivem stěhování a dalekého cestování odešli na hostování do Kynžvartu dlouholeté opory M.Zadňančin a Sl.Tomeš a s fotbalem úplně skončil J.Neměc.

    Do sezony 2013/2014 tak nastoupil pouze jeden kraslický tým s názvem SKF Kraslice pod vedením trenéra M.Šudáka. Bohužel týmu se vůbec nedařilo, potácel se na konci tabulky a po ostudné prohře na Šindelové rezignoval a odešel do fotbalového důchodu trenér M.Šudák. Pro kraslický fotbal toho vykonal velmi mnoho a zaslouží si náš dík a úctu. Poté převzal tým trenér bývalého "áčka" W.Schwarz, který přinesl do týmu nový impulz a postupně se začalo dařit - škoda prohry v posledním kole v H.Slavkově. Za zmínku stojí, že během podzimní části se k týmu na trénincích připojil první hráč černé pleti v Kraslicích kamerunec Alan Diffo.

    Po konci podzimu se uskutečnila v prosinci velká hráčská schůze, kdy W.Schwarz představil hráčům své plány ohledně tréninků v zimní přestávce, cíle pro jarní část a nová pravidla (přísnější) pro hráče týkající se účasti na trénincích, zápasech apod. Pravidla byla hráči jednohlasně odsouhlasena. Trenér také apeloval na vedení klubu, aby se pokusili přivést zpět některé z hostujících hráčů hrající vyšší soutěže. 

    Zimní příprava začala ihned na začátku ledna a nejprve byla 3krát a posléze i 4krát týdně. Trénovalo se venku i v hale a účast byla na Kraslice velmi dobrá - v průměru kolem 10-12lidí. Během přípravy odehrálo mužstvo 5 přípravných zápasů a to i s týmy hrající vyšší soutěže (Rotava - 1.Atřída, Nejdek - krajský přebor). Oba zápasy mužstvo prohrálo rozdílem 6ti branek, nicméně výkon na hřišti byl lepší než výsledek. Během zimního období se do mužstva z různých důvodů vrátilo několik hráčů (Doboš, Lomoz, Procházka, Müller, Zadňančin). V únoru 2014 proběhla další hráčská schůze, kde trenér Schwarz hráčům představil svého asistenta (konzultanta) T.Procházku a hráči si zvolili nového kapitána, kterým se jednohlasně stal Míra Svoboda.

    V zimě také proběhla valná hromada klubu, kde manager klubu Petr Müller představil všem přítomným (pro mě překvapivě jich moc nebylo) fungování klubu a plány do budoucna. Valná hromada odsouhlasila postup, jak by měl klub postupovat, abychom se jednou dočkali nových kabin. Také se odsouhlasilo nové vedení klubu, které je ve složení: manager - Petr Müller; předseda - Josef Kričfaluši; členové výboru: Petr Müller, Josef Kričfaluši, Láďa Šiman, Tomáš Procházka.

    A v neposlední řadě musím zmínit, že od jara bude opět v provozu při domácích zápasech kantýna na hřišti, kterou vzala do svých rukou Janča Schwarzová. Janča si tam pěkně mákla a udělala to tam moc útulně, takže myslím, že se nám nikdy nebude chtít z fotbalu domů. Kantýna začne provoz prvním domácím utkáním, které muži hrají v sobotu 29.3.2014 od 16:00.


"tp"