Charitativní utkání SK Kraslice s reprezentačním družstvem lékařů

Po vítězném sobotním mistrovském utkání proti Jindřichovicím nastoupili muži Kraslic v neděli dopoledne v charitativním utkání proti reprezentačnímu výběru lékařů ČR (dále jen "lékaři"), který bude Českou republiku reprezentovat na MS lékařů v Brazílii.

Za krásného počasí se hned od úvodu hrál pěkný fotbal, ke kterému přispěla obě mužstva. Trenér Schwarz udělal oproti zápasu s Jindřichovicemi několik změn, a tak od začátku nastoupili hráči, kteří den předtím byli na lavičce. Na hře Kraslic to ale nebylo prakticky znát. Nicméně v úvodu byli lepším týmem lékaři, kteří měli ve svém středu několik velmi běhavých hráčů a především v útoku velmi rychlého a nebezpečného forwarda, který dával Svobodovi hodně zabrat. První gól na sebe nedal dlouho čekat. Přibližně v desáté minutě využili lékaři nepřesnosti Kraslic na půlící čáře a rychlý brejk zkušeně zakončili - 0:1. Poté měli hosté ještě několik příležitostí, ale žádná se neujala a tak padl gól na druhé straně. Ukázkový rychlý protiútok předvedl Lomoz, který přesprintoval půlku hřiště a předložil balón Dobošovi, který pohodlně zakončil - 1:1. Od této chvíle se hrál vyrovnaný fotbal a ač se jednalo o charitu, hráči obou mužstev do toho šli naplno, ale férově. Bohužel do poloviny inkasovali Kraslice ještě jeden gól, když chtěl Zadňančin v brance Kraslic konstruktivně rozehrát, ale bohužel přímo namazal útočníkovi lékařů, který s přehledem proměnil - 1:2.

Během poločasové přestávky se v pokutových kopech utkali sponzoři celé akce a zástupci města. Bylo jedno kdo vyhraje, a tak se exekutoři penaltami vysloveně bavili a bavili se i diváci.

Pro druhý poločas udělal trenér Schwarz několik dalších změn. Paradoxně nejzásadnější bylo, že brankářská jednička Kraslic Zadňančin nastoupil v útoku a do brány se postavil mladík Hofman. Druhá půle začala náporem Kraslic, ale během času začalo být na hráčích znát, že mají v nohách předchozí zápas a také se začal projevovat fakt, že lékaři měli na své lavičce snad 8 hráčů, zatímco Kraslice pouze 3. Jelikož se střídalo hokejově, byla lehká výhoda na straně lékařů. Po deseti minutách druhé půle se ve vápně uvolnil právě Zadňančin, který nedal brankáři šanci - 2:2. Poté pokračovalo vyrovnané utkání, kdy se šance rodily na obou stranách, ale jak brankář lékařů, tak Hofman byli velmi pozorní. Bohužel přišla další chyba Kraslic, kdy po rychlém útoku fauloval Grunt hostujícího záložníka a z přísné penalty se hostující hráč nemýlil 2:3. O pár minut později bylo ještě hůř, kdy přečíslení Kraslic lékaři zkušeně vykombinovali a zakončili do prázdné branky - 2:4. Kraslice ale zápas nezabalily a pořád se snažily v útoku něco vymyslet. Přestože sil v horku již moc nebylo, dokázaly snížit. A opět se prosadil Zadňančin, neboli jak ho Waltr překřtil na "BUME" (Buffon - Messi), když se opět prosadil ve vápně a střelou k tyči snížil - 3:4. Poté se na každé straně zrodily dvě obrovské šance. Nejprve chtěl Hofman rozehrát balon, ale přesně jako BUME v prvním poločase, tak i on namazal útočníkovi lékařů. Hofman ale svou chybu odčinil a šanci zlikvidoval. To na druhé straně si krásně patičkou obhodil obránce opět BUME, ale v tváří tvář brankáři neproměnil. Ke konci zápasu se Kraslice povzbuzováni svými diváky tlačily za vyrovnáním a otevřely hru, bohužel pro ně lékaři využili otevřené obrany a další rychlý útok pohodlně zakončili - 3:5. Poslední slovo však měli domácí, konkrétně opět Zadňančin, když se po takové trmě vrmě ve vápně k němu odrazil balon a z malého vápna prostřelil brankáře - 4:5. Tímto výsledkem také zápas skončil. Hráči obou mužstev si to velmi užili a sklidili od diváků zasloužený potlesk.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem zúčastněným, hráčům, trenérům, rozhodčím (za Kraslice zápas odmávali p.Jakubčík a Pepa Kričfaluši, který přiznal, že už je moc starý na to hrát dvě utkání ve dvou dnech :-)), sponzorům a především divákům, kteří v krásném počasí dorazili na kraslický stadion a zaplacením vstupného podpořili rodinu tragicky zesnulé policistky Petry Zajíčkové. Všem Vám moc děkujeme!!!

"tp"  

Diskusní téma: Charitativní utkání SKF Kraslice s reprezentačním družstvem lékařů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek