Bod dobrý, ale …

TJ Baník Královské Poříčí „B“ : SK Kraslice - fotbal - 3:2p (1:1), PK 10:9

Branky: 19. T. Reitmeier , 81. Š. Dubaj (p.) - 20. O. Salay , 72. J. Malášek (vl.)

V předposledním kole podzimu jsme zajížděli na horkou půdu druhého týmu tabulky. Po posledních výsledcích se asi moc nepředpokládalo, že bychom tam mohli něco uhrát, ale předpoklady je jedna věc, realita věc druhá.

Úvod zápasu vyšel domácím, kteří na nás vlítli a vytvořili si dvě nadějné šance. Když jsme hru začali vyrovnávat, vstřelili nám domácí první branku. Reitmeier na hranici faulu přetlačil Šaldu a v samostatném úniku se proti Svobodovi nemýlil. Naštěstí jsme velmi rychle odpověděli krásnou přízemní akcí, díky níž šel Salay sám na brankáře domácích a zkušeně po zemi zakončil – 1:1. Ve druhé části prvního poločasu jsme měli více ze hry, avšak nedařila se nám finální přihrávka. Domácí hrozili v podstatě jen ze standartek.

Druhý poločas jsme zahájili velmi dobrou hrou a byli jsme to spíše my, kdo se hnal za vítězstvím. Nejdříve jsme nějaké šance promarnili, avšak po kolmici Procházky a důslednému napadání Salayem si dali domácí vlastní gól – 1:2. Až do osmdesáté minuty se zdálo, že máme zápas pevně v rukách. Pojistku mohl přidat Palocsányi, bohužel zblízka trefil vedle. Domácím jsme dali příležitost na vyrovnání svojí nedůsledností v bránění, když dlouhý míč propadl přes dva naše hráče a Šalda musel hasit nebezpečí (ne)faulem. Nakonec byl z toho pokutový kop, který Dubaj zkušeně proměnil – 2:2. Do konce zápasu měli domácí ještě jednu možnost penalty po faulu R.Dočkala, avšak tentokrát Svoboda čaroval a nadvakrát zasáhl. Díky němu tak skončil zápas remízou a šlo se na penalty.

V penaltovém rozstřelu se mezi prvními pěti našli dva střelci, kteří nedali. Na naší straně to byl kapitán Procházka, který trefil břevno a brankář Svoboda, kterého vychytal domácí brankář. Následovala tak náhlá smrt, ve které se všichni střelci nemýlili a tak museli přijít na řadu opět hráči, kteří již jednu penaltu kopali. Smutným hrdinou se zde stal Procházka, který i druhou penaltu přestřelil a tak jsme prohráli v penaltovém rozstřelu 10:9.

Zápas to byl z naší strany dobrý, jen je škoda nedotažených akcí a neproměněných příležitostí. Příští týden (v neděli 6.11. od 14:00) nás na domácím hřišti čeká třetí tým tabulky Horní Slavkov. Je to poslední zápas podzimu, tak nás přijďte ještě jednou podpořit. Budou opět klobásky, pivečko, kukuřice a kdo bude mít zájem, může si koupit kalendář našeho A týmu na rok 2017.

Sestava: Svoboda - R.Dočkal, Studeník, Doboš, Šalda – Lomoz (76´Schwarz), Berdych, Palocsányi - T.Dočkal, Procházka, Salay

„tp“