Atraktivní zápas se špatným koncem pro nás.

V dalším zápase se na kraslickém stadionu představil Baník Habartov. Utkání ovlivnilo několik momentů, které v konečném efektu sestavilo mozaiku, na jejímž konci se zrodila zbytečná porážka, která bolí především proto, že převážná většina hráčů se vydala ze všech svých sil. První zlomový moment přinesla katastrofální úvodní desetiminutovka, kdy vlastní ležérností, částečně spojenou i s určitou nedisciplinovaností jsme nechali odskočit hosty do 2 gólového vedení. Muselo se okamžitě zareagovat zredukováním obrany na 3 hráče a nasazením do hry 3 útočníka. Paradoxně to přineslo větší kvalitu v defenzívě a obrat poměru sil na hřišti, kdy jsme byli lepším týmem, který se pokoušel ze všech sil zvrátit nepříznivý vývoj. Ve 30 min po krásném pasu Járy Grunta se prodral před obránce David Palocsanyi a snížil stav zápasu na 1:2. I nadále jsme dobývali tvrz soupeře, avšak zatím bez gólového efektu. Druhý zlomový moment přichází minutu před půlí, kdy žákovská hrubka našeho mladého gólmana dostává Baník opět do dvougólového vedení.
Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že kvalitou hry nijak nezaostáváme za svým soupeřem, proto je povinností pokusit se zápas otočit. A to se nám také během prvních 15 minut 2. půle podařilo. O góly se postarali Sláva Lomoz a Tomáš Studeník. Třetí zlomový bod přišel vzápětí po naší vyrovnávací brance, kdy po jednom z ojedinělých brejků si hosté díky neštastné teči Tomáše Studeníka vrátili vedení zpět na svou stranu. Opět nastává stejný herní scénář, kdy  bojovností a vůlí se snažíme zápas gólově vyrovnat. V obrovských šancích se ocitají Jarda Grunt, který po ideální přihrávce od Tomáše Schwarze se ocitá úplně sám před gólmanem, bohužel míč posílá vedle tyče do autu. V další gólovce se ocitá i David Palocsanyi, který posílá míč nad bránu hostů. V 89 minutě však David korunuje svůj dobrý výkon a srovnává zaslouženě na 4 : 4. Drama však nekončí a v poslední minutě ve snaze o ofenzívní  vysunutí našeho útočníka dochází k chybné rozehrávce ve středu hřiště a následný kontr přetaví  Baník Habartov ve vítěznou trefu. To byl poslední  a rozhodující moment utkání. K vítězství se sluší soupeři pogratulovat i když vzhledem k průběhu zápasu je lze považovat za více než šťastné. Krátce k našemu týmu:  Hráči opět prokázali, že nejsou horším týmem, než soupeř, avšak fotbal na všech úrovních rozhodují především chyby - individuální nebo týmové. Bohužel těch individuálních jsme se více dopouštěli my - jak v obranné, tak i v útočné činnosti, což tak trochu souvisí s celkovou skladbou týmu pro tuto soutěž. Na druhou stranu je nutno ocenit snahu manšaftu, který vědom si svých možností dokáže zápas ubojovat a tím tak smazává rozdíl v herním potenciálu nebo kvalitě svých soupeřů. Bohužel to zatím nepřináší pravidelné bodové zisky a boj o udržení se stává čím dál více komplikovanější. Neexistuje však jiné cesty,  než i nadále makat buď individuálně nebo na  trénincích a v zápasech se pak pokusit poprat o každý bod. Nejméně dvě věci to bezesporu přinese :  za prvé fanoušek při pohledu na náš tým nebude zívat nudou  a za druhé pocit, že pro úspěch jsme udělali maximum.

SK Kraslice - Baník Habartov 4 : 5 (1:3)
Sestava Kraslic : Hofman  -  Rozsíval O., Studeník T., Fišer Z., Bolen J. (13´Berdych J.)  -  Palocsanyi D., Müller P., Procházka T ©, Schwarz T.  -  Salva T. (Lomoz V.), Grunt J.
Branky : Palocsanyi D. - 2x, Studeník T., Lomoz V.

V neděli zajíždíme na hřiště dalšího nováčka Jiskry Plesné, kde je výkop ve 14,00 hod.