Asi ztracené body…

SK Kraslice-fotbal : FC Jiskra Hazlov – 1:1 (0:0). PK 5:6    3.9.2017

V nedělním odpoledni jsme přivítali na našem hřišti vedoucí tým soutěže z Hazlova.

Opět se nám povedl začátek utkání a svého soupeře jsme zatlačili. Prvních 20 minut se hosté jen těžko dostávali k naší brance. Naopak jsme to byli my, kdo mohl jít do vedení. Ale opět se ukázalo, jak moc se musíme nadřít kvůli alespoň jednomu gólu. Po dvou velkých šancích měli Nekoranec a Müller, ale nic z toho. Dočkalovi párkrát chybělo trošku toho štěstíčka, aby usměrnil lépe míč do branky. A byli i další šance. No ale jak to tak bývá, hosté přečkali náš tlak a sami mohli udeřit. Svoboda asi trošku zbytečně fauloval a hosté zahrávali pokutový kop. Náš brankář svou chybku však odčinil, když vyrazil balon na břevno a o zbytek se postarali obránci. Za nedlouho měli hosté další šanci. R.Dočkal neodhadl dlouhý balon a ze strany poslal míč pod vyběhnuvším Svobodou na bránu hostující Strnad. Naštěstí rána nebyla tak důrazná a L.Procházka s R.Dočkalem dokázali míč zastavit ještě před brankovou čarou. To se některým hráčům hostí nelíbilo a začali se hádat s rozhodčím. Během 4 minut se vykartoval Strnad a hosté šli ve 34 minutě do deseti. Do konce poločasu už byla hra rozháraná a tak svítil na tabuli stav 0:0.

Do druhého dějství jsme šli s tím, že strhneme vítězství na naší stranu. Bohužel trhliny v našem plánu se objevili záhy. Ve 48 minutě dostal druhou žlutou kartu obránce Šalda a musel jít také předčasně do sprch. Aby toho nebylo dost, tak hned v 51 minutě utekl nejlepší hráč hostí Jurky naší obraně a přízemní střelou k tyči prostřelil Svobodu – 0:1. To byla voda na mlýn hostí, kteří se pak zatáhli k vlastní bráně, zhruba na 40ti metrech od brankové čáry postavili téměř nepropustnou hráz a vyráželi k smrtícím kontrům. Naštěstí Svoboda v naší brance držel naše naděje. My jsme se jen těžko dostávali přes jejich obranný val a vyložené šance jako v první půli jsme si nevytvářeli. Měli jsme pár střel ze střední vzdálenosti, ale nic co by hostující branku extra ohrozilo. S našemi šancemi to postupem času nevypadalo dobře. Naštěstí střídající Grunt v 83 minutě minutě zatáhl balon po levé straně, přesným centrem našem před brankou volného Seidla a náš benjamínek obloučem (no balon ideálně netrefil, co si budem povídat) překonal brankáře a vstřelil první branku za náš A tým. Radost byla opravdu veliká. Do konce zápasu se už nic zvláštního nestalo a tak přišli na řadu penalty. V prvních pěti sériích byli střelci na obou stranách neomylní. Až v šesté přestřelil náš Müller a hosté tak nakonec na penalty vyhráli.

Opět se v tomto zápase potvrdilo, že se nehraje na územní převahu, ale na branky. Musíme zapracovat na proměňování šancí a pak by to mohlo být dobré. V příštím utkání se představíme na půdě silného Dolního Rychnova (sobota 9.9.2017 od 10:30.).

Sestava: Svoboda – Procházka L, Dočkal R., Šalda – Seidl, Procházka T., Dočkal T. (77´Hanzlík), Berdych (56´Stěpánek), Lomoz – Müller, Nekoranec (64´Grunt)