Aprílové počasí přineslo první výhru!

SK Kraslice - fotbal : TJ Jiskra Plesná – 3:2 (3:1)

V dalším domácím zápase se na našem hřišti představil předposlední tým z Plesné. Počasí si na hráče přichystalo různá překvapení, od Mallorky po Sibiř se střídalo každou chvíli. Základní sestava našeho mužstva doznala změn, když kvůli zranění ze zápasu v Lokti nemohli nastoupit Studeník ani Šalda. První jmenovaný se ujal funkce asistenta a ten druhý se místo balonu chopil bubnu a společně s dalšími zraněnými a příznivci udělali bouřlivou atmosféru.

Začátek zápasu patřil domácím. Již v šesté minutě se po krásném centru Salaye do balonu položil Grunt a rozvlnil síť – 1:0. Poté jsme stále měli mírnou převahu, avšak chyběla větší přesnost přihrávek. Hosté postupně hru vyrovnali a v podstatě z první vážnější šance vyrovnali i skóre. Po faulu R.Dočkala na hranici vápna se z přímého kopu trefil hostující kapitán Votruba, když Svobodovi v bráně domácích propadl balon těsně pod rukou. Naštěstí chvíli na to ve 23 minutě byl důsledný ve vápně Müller a po chybě brankáře dotlačil míč do sítě – 2:1. To ovšem nebylo v prvním poločase vše. Průnik Berdycha zastavili hosté jen za cenu faulu a z nařízené penalty se Salay nemýlil – 3:1.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním především chytit úvod. Bohužel se to nepovedlo a ve 48 minutě se z nepřímého volného kopu trefil opět Votruba, když přízemní střelu nešťastně tečoval ve zdi stojící Grunt a Svoboda neměl šanci. Bohužel to hosty nabudilo a domácí trochu srazilo. Navíc v poločase musel vystřídat Berdych, který měl po jednom ze soubojů lehký otřes mozku a musel na vyšetření do nemocnice. Naštěstí to nebylo nic vážnějšího a ještě večer se za námi vrátil. Bohužel jeho nepřítomností na hřišti trpěla naše hra, když jsme přišli o střed hřiště. Hosté se až příliš často a snadno dostávali k naší brance. Naše obrana včele s brankářem Svobodou však držela naděje na dobrý výsledek. Ve druhé půli jsme moc šancí neměli a tu největší zahodil Müller, když z dálky netrefil odkrytou branku. Hosté se až do konce zápasu snažili o vyrovnání, což se jim i pár minut před koncem povedlo, naštěstí pro nás z ofsajdu a tak zápas skončil naším vítězstvím 3:2.

Opět se ukázalo, že bohužel zatím nedokážeme hrát celý zápas a ve druhé půli nám dochází síly. Naštěstí jsme to ubojovali a důležité tři body zůstaly doma. Chtěl bych poděkovat našim skvělým fanouškům, kterých i přes nepřízeň počasí dorazilo na stadion úctyhodných 102. Jeden z našich věrných fanoušků (pan Václav Braun) i natočil video, které můžete shlédnout na odkazu pod tímto textem.

Příští zápas hrajeme v sobotu 22.4.2017 od 10:30 na půdě silného Dolního Rychnova.

Sestava: Svoboda – Dočkal R., Procházka ©, Schwarz (64´Nekoranec), Šiman – Lomoz, Berdych (46´Doboš), Palocsányi (84´Seidl) – Grunt (56´Dočkal T.), Salay, Müller

„tp“

 

https://www.youtube.com/watch?v=dYbZcvoXJU4&feature=share